Vi vill gärna dela med oss av en reseupplevelse som vi var med om i september 2010.

Vår son som går i nionde klass skulle göra en prao-period på höstterminen och eftersom han är och har varit intresserad av yrket som pilot, ville han göra sin prao inom flyget på något sätt.

Vi hade två år tidigare varit uppe i fjällen och jagat och transporterades då ut med helikopter till den plats där vi skulle ha vårt läger. Under fem dagar hade vi fantastiska upplevelser i fjällvärlden. Efter fem dagar hämtades vi åter av helikopter och flögs tillbaka till Stora Sjöfallet.

Eftersom vår son redan då var intresserad av flygplan, helikopter och yrket som pilot så frågade vi piloten om de tog emot praktikanter och prao på helikopterföretaget, och det gjorde de. Så när det började närma sig prao-perioden ringde vi upp företaget och fick bekräftat att vår son fick komma.

Den fantastiska helikopterupplevelsen var när vi fick åka med under en dag i fjällvärlden.

En av dagarna skulle vår son utgå från en av deras baser som som var placerad i Stora Sjöfallet. När vi kom dit stod piloterna  och väntade  på oss och undrade om vi föräldrar också ville följa med ut och flyga helikopter, det ville vi naturligtvis. Det skulle innebära en del arbete med att hjälpa till när de skulle flytta tio stycken broar med hjälp av helikoptern.

Under den här dagen fick vi se enormt mycket av fjällvärlden. Vi fick bl a se Kebnekaise, Akka-topparna, Sarek, Padjelanta och den fantastiskt vackra Teusadalen.
Vi vill tacka alla på Fiskflyg för den här underbara dagen och för vår sons prao-period hos dem. Tack.

Företaget som gjorde det här möjligt är Fiskflyg som har sin vinterbas i Porjus.
Fiskflygs piloter är skickliga och kan fjällvärlden. Ska du någon gång åka till Lapplandsfjällen, så är vår rekommendation att anlita Fiskflyg.

4 Responses to “Fjällresa”


Leave a Reply