Helikopter för fjällvandrare

Tänk dig när du sitter och planerar din fjällresa. Du vet att du ska ta bilen till vägens  ände för att du vill komma så långt ut i fjällen som möjligt. Du vill kunna njuta av vidderna och tystnaden utan att stöta på en massa andra människor som också är ute och fjällvandrar.

Du ser också på kartan du studerat att mellan platsen dit du kan komma med bil och den plats där du vill vandra på, ligger en stor älv. Hur ska du ta dig dit? Det är för långt att gå dit du vill och det finns inga ställen att vada över vattnet på heller. Möjligtvis finns det båtturer att boka in sig på, men då är chansen stor att det är många andra som också ska till samma ställe.

Ett alternativ att komma ut är att hyra helikopter som tar dig över vattnet. Härifrån kan du sedan börja din vandring eller sätta upp ditt läger och göra dagsvandringar. Du kan välja mellan att gå tillbaka till bilen eller bestämma med piloten att helikoptern hämtar dig några dagar senare på samma ställe eller en annan plats ni kommit överens om i förväg.

Ett tips om du hyr helikopter och väljer att upprätta ett läger och bli upphämtad tillbaka är att du kan ta med dig lite extra packning. Du behöver ju inte bära omkring allt utan kan njuta av lite extra god mat på kvällen t ex.

Helikopterföretaget Fiskflyg har nu erhållit ett landningstillstånd vid Sitoälven. Det innebär att de kan landa och starta på nationalparksidan vid Sitoälven (Rinim).

Position: 7472327 1600854.

Kontakta Fiskflyg för mer information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *