Om du är sugen på en sightseeing av Stockholm från ovan kan du hyra helikopter och få en upplevelse som du kommer att minnas.

Det finns några helikopterföretag i Stockholm som kan hjälpa dig med denna helikopterflygning. Det är bl a HeliAir Sweden, Arlanda Helikopter, Skärgårdsgruppen, Helicopter Assistance AB. Det finns också ett företag som heter, Öppet Hav. De erbjuder också helikopterturer i Stockholm och Stockholms skärgård. Här hittar du helikopterföretag som erbjuder taxiflyg.

HeliAir erbjuder en helikoptersightseeing över Stockholm och sedan vidare till Djurgården, vidare ut över Stockholms skärgård. Du startar helikoptersightseeingen på Bromma flygplats. Om du har några speciella platser som du vill flyga över så kan du ange koordinaterna, och många gånger går det att ordna så att du flyga över den platsen.
En helikoptersightseeing tar ca 35 min från start till landning. Deras helikoptrar tar 3-5 personer. Vill du veta vilka priser som gäller för att hyra helikopter till sightseeing så behöver du kontakta HeliAir.

Arlanda Helicopter erbjuder en helikoptersightseeing från Åkersberga där de har en utebas. Turen går över Trälhavet och vidare mot Vaxholm och Kastellet. Sedan fortsätter du vattenvägen in mot Stockholm till Fjäderholmarna, där turen viker av mot Lidingö och Bogesundslandet och sedan tillbaka till Åkersberga.

Denna tur tar ca 20 minuter. Turen flygs måndag – fredag mellan klockan 09.00 – 15.00.

Pris:
5 300 kr (inkluderat max 3 pers.)
7 420 kr (inkluderat max 5 pers.)

De har också en tur som startar mitt i Stockholm.
Därefter går flygturen vattenvägen via Djurgården/Lidingö ut mot Vaxholm och Kastellet. På vägen till Gamla Stan passeras Södermalm.

Turen tar cirka 20 minuter. Turen flygs måndag – fredag mellan klockan 09.00 – 15.00.

Pris:
7 420 kr (inkluderat max 3 pers.)
9 540 kr (inkluderat max 5 pers.)

Leave a Reply