Transporter

Med helikoptern kan du få hjälp med dina transporter. Det kan vara älgen som ska hämtas efter jakten eller byggmaterial som ska flygas ut till stugan. En ordinär helikopter lyfter 400-700 kg, så det mesta kan transporteras upp till dessa vikter. Oftast används helikoptern där det är dåliga vägar, känslig natur eller när man har ont om tid.

4 svar till ”Transporter”

 1. Profilbild för Christian Ringstedt
  Christian Ringstedt

  Hejsan !

  Skulle vilja veta vad det kostar att använda sig av er att transportera ett hus/ timme?
  Mvh chrstian

  1. Profilbild för Hyrahelikopter
   Hyrahelikopter

   Hej Christian!
   Denna webbsida är fortfarande under uppbyggnad, men man kan inte hyra helikopter direkt härifrån. Tanken är att man via den här sidan ska kunna hitta helikopterföretag för olika ändamål.

   Nu till din fråga om vad det skulle kosta att flytta ett hus med helikopter.

   Priset beror på flera faktorer t ex husets storlek, vikt, konstruktion. I Sverige finns inte så stora helikoptrar, men det finns några helikopter företag som genom avtal med utländska företag kan få hit stora helikoptrar.
   Jag vet inte hur mycket huset som du ska flytta väger, men en helikopter som Erickson Air-Crane lyfter 10 ton. Vill man ha reda på exakt pris för att använda sig av den helikoptern får man kontakta helikopterföretaget, men ett pris jag har läst mig till ligger kring 2700 kr i minuten plus moms. Det finns också en större helikopter som lyfter ca 20 ton, men på den har jag ingen prisuppgift.
   Är det ett mindre hus eller stuga finns det i Sverige helikoptrar som lyfter
   ca 1.8 ton.

   Återkom med mer information om er husflytt, så kan vi hjälpa dig vidare till kontakt med lämpligt helikopterföretag.

 2. Profilbild för Fredrik Björck
  Fredrik Björck

  Hej

  Jag undrar vad det skulle kosta att boka en helikopter som skulle hämta en i Linköping, köra mig till ett event (i Linköping också) för en flashig entre..?
  Pratar vi om 5-, 10 eller 50 tusen?
  /Fredrik

  1. Profilbild för Hyrahelikopter
   Hyrahelikopter

   Hej Fredrik!

   Jag skulle tippa kring 10 000 kr, men det är flera faktorer som avgör priset. Det närmaste helikopterföretaget (till Linköping) som bedriver taxiflyg är Copterflyg i Nässjö. Kontakta dem så kan du få ett korrekt pris.

   Vänliga hälsningar

   Olle Christensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *